Utstyr

GENERELT UTSTYR

Klubben har en mindre utstyrskoffert på Galterudhallen og i Drammenshallen med felles utstyr som kan benyttes. Her finner du bl.a. spesiallim til å feste belegg til bordtennisstammen, pussekloss, kantbånd i diverse bredder/merker og rensemiddel til gummi. Bruk dette med omtanke, og forlat kofferten ryddig etter bruk. Limputene er til engangsbruk, så de kan kastes fortløpende.

TRENINGSDRAKT

I konkurranser spiller vi med svart shorts/skjørt, valgfritt merke, og T-skjorte med klubbens navn, og oftest med eget etternavn på ryggen. Har du ikke klubbskjorte, tar du en annen mørk eller svart T-skjorte. Sko med innesåle er nødvendig for godt grep ved raskt fotarbeid, samt at det kreves svertefri såle i våre to kommunale haller. Klubben har noen få eldre T-sjorter i teknisk tekstil igjen. For alle medlemmer vil nye T-sjorter bli tilgjengelig i 2020.

KJØPE EGET UTSTYR

Tilbud på racket med futerale til medlemmer av Drammen bordtennisklubb fra TTEX. Stiga allround classic + DNA future med fututale, kr 800,-. Racketen har 2.1 mm belegg og passer til nybynnere og ferske spillere. Ta kontakt med Tom Johansen, tlf 91394336

Racket som bekrevet under med belegg, etui og rensemiddel koster ca 750 kr til sammen.

Vi har 2 leverandører i nærheten som vi bruker: Frank Martinussen (tel.99886154, Larvik) og Tom (tel.22607187, Biljardexperten, www.ttex.no). For nybegynnerracket anbefales Stiga Allround stamme eller allroundstamme fra annet merke, med 2 mm svamp på begge sider og en «seig» ( = kinesisk/natur)- gummi som gir god kontroll og skru samt ikke for stor fart. En slik racket er god til de første 2-3 årene, og så er de slik satt sammen at du kan bytte ut svamp og gummi til noe raskere etterhvert som man behersker teknikken bedre. Man gjenbruker altså bordtennisstammen helt til den kanskje brekker, en trist dag. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe en rask racket tidlig i din bordtenniskarriere – det blir bare frustrasjon over manglende kontroll og du får ikke øvd på teknikkene. Kjøp alltid med et etui til racketen slik at gummi og stamme beholder sine egenskaper best mulig over tid. En mindre flaske med rensemiddel til gummi anbefales du også å ha tilgjengelig selv. Dette fjerner rusk og sikrer god kontakt med ballen, samt vedlikeholder fuktighet og elastisitet i gummien.

Både Frank og Tom hjelper deg så du får bestilt det du trenger. Når du ringer/mailer, vil de spørre hvor lenge du har spilt og be deg om å velge form på håndtaket på racketen. Her får du noen tips om valg av form på håndtak: Små hender trives ofte best med konkavt (=smalner innover på midten)-, rett- eller master (=smalt)- håndtak, mens medium og større hender trives ofte best med rett-, konvekst- eller anatomisk håndtak. De vi har pleid å selge til nybegynnere i klubben er rett- eller konkavt håndtak. For å velge korrekt håndtak ved egen bestilling,  anbefales å prøvelåne en racket i noen minutter fra en annen spiller, og kjenne etter hvilken passform som ligger best i hånden din.

SPØR TRENERNE OM RÅD VED TVIL:-)